Vinkkejä suunnistusseuran onnistuneisiin naamiaisjuhliin

Suunnitteletteko yhdessä suunnistusseuran kanssa naamiaisjuhlia? Naamiaisjuhlia on mahdollista pitää myös Halloweenin ulkopuolella – esimerkiksi seuran vuosipäivää tai jäsenen merkkipäivää on aivan yhtä mahdollista juhlia järjestämällä ikimuistoiset naamiaisjuhlat, jonne jokainen saa pukeutua valitsemallaan asukokonaisuudella. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla suunnistusseuran naamiaisjuhlat onnistuvat varmasti!

Näillä vinkeillä järjestät onnistuneet naamiaisjuhlat

Juhlien järjestäminen vaatii suunnittelua, käytännön järjestelyä ja delegointia. Työtä on enemmän sitä mukaan, mitä enemmän ihmisiä naamiaisjuhliin on kutsuttu. Aivan ensimmäisenä onkin hyvä varmistaa hyvissä ajoin, kuinka monta ihmistä juhliin saapuu. Kutsut kannattaa laatia ajoissa ja asettaa aikaraja, jonka sisällä kaikkien kutsun vastaanottaneiden on vahvistettava osallistumisensa.

Kun kutsuvieraiden määrä on varmistunut, voidaan itse juhlia alkaa suunnittelemaan. Suunnittelussa kannattaa kuitenkin varautua siihen, että juhliin saattaa tulla muutama ylimääräinen vieras, sillä matti- ja maijamyöhäisiä löytyy aina! Näin paniikki ei iske päälle, jos alkaa vaikuttaa siltä, että ruokaa ja juomaa ei riitäkään kaikille.

Kutsuvieraiden määrä auttaa myös säätämään juhlabudjetin. Jos juhlia varten jokaisen osallistujan on maksettava etukäteen tietty summa, nämä maksut kannattaa hoitaa mahdollisimman pian ja mielellään ennen juhlia, sillä juhlien jälkeen kerätty kolehti on huomattavasti turhauttavampaa, sillä aina joku unohtaa tai on liian kiireinen.

Naamiaisasut juhlaa varten

Jos juhliin halutaan jokin tietty teema, siitä kannattaa tiedottaa juhlijoille hyvissä ajoin, jotta jokainen voi varautua naamiaisasun suunnittelemiseen riittävästi aikaa. Yleensä kuitenkin riittää, että jokainen saapuu juhliin pukeutuneena joksikin. Säästyt suurelta vaivalta, kun tilaat naamiaisasut suoraan Partykingin valtavasta valikoimasta. Löydät verkkokaupasta naamiaisasut sekä aikuisille että lapsille. Suosittujen naamiaisasujen, kuten Disney-prinsessojen, supersankarien ja hassutteluasujen lisäksi valikoimasta löytyy paljon erilaisia asukokonaisuuksia niin eri aikakausilta ja vuosikymmeniltä kuin fantasiamaailmasta ja populaarikulttuurista.

Naamiaisasujen tilaaminen on verkossa helppoa, sillä aikaa ei kulu juhlakiireiden keskellä kaupasta toiseen juoksemiseen. Jos useampi osallistuja haluaa tilata naamiaisasut samasta paikasta, voitte kokoontua yhdessä valitsemaan sopivat naamiaisasut verkkokaupasta jokaiselle halukkaalle, jolloin tilauksen yhteissumma ylittää todennäköisesti 50 euroa ja saatte tilaukselle ilmaisen toimituksen. Jos naamiaisasuilla on jo pieni kiire, tilaus kannattaa tehdä arkena ennen klo 15, jolloin tilaus lähetetään vielä samana päivän aikana.

Lupa nauttia

On hyvä pitää mielessä, että vaikka suunnistusseuran naamiaisjuhlien järjestäminen voi saada stressitasot nousemaan, juhlista tulisi myös osata nauttia. Asennoidu juhlapäivään siis siten, että vaikka kaikki ei sujuisi täsmälleen suunnitelmien ja aikataulujen mukaan, tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa ja kaikki pääsevät osallistumaan. Yleensä stressi helpottuu viimeistään siinä vaiheessa, kun kaikki vieraat ovat saapuneet paikalle.

Jos juhliin on järjestetty erilaista ohjelmaa, pyri ajoittamaan ohjelmanumerot niin, että kaikki kutsuvieraat ovat ehtineet paikalle. Ohjelmaa ei kuitenkaan kannata järjestää koko illaksi liikaa, sillä monet haluavat myös nauttia ruoasta, juomasta ja hyvästä seurasta. Ohjelmanumerot kannattaakin ripotella pitkin iltaa, jotta vieraat pääsevät rupattelemaan ja rentoutumaan eri ohjelmien välillä. Illan ohjelmasta kannattaa tiedottaa vieraille myös etukäteen, jotta siihen osataan valmistautua. Tämä onnistuu parhaiten esimerkiksi kutsukortissa tai jakamalla kaikille juhliin saapuville erillinen aikataulu, josta jokainen pystyy tarkistamaan illan mittaan, missä ja milloin tapahtuu.