Suunnistuskilpailuiden järjestäminen – ota nämä asiat huomioon

Suunnistus on mukava harrastus, joka sopii aivan kaikenikäisille. Lisäksi sitä voi harrastaa mihin vuodenaikaan tahansa. Sen vuoksi suunnistuksen harrastusmäärät pysyvätkin vuodesta toiseen vakioina. Jos sinun alueellasi ei järjestetä suunnistuskilpailuita, voit itse ottaa härkää sarvista ja suunnitella omasi alueen asukkaiden iloksi.

Jos sinulla on käytössäsi pakettiauto, auttaa se jo paljon reitin suunnittelussa. Pakettiautolla nimittäin pääsee liikkumaan hyvinkin vaikeissa maastoissa suuremman maavaran vuoksi. Lisäksi kaikki tarvitsemasi tarvikkeet, kuten rastit ja niiden kiinnitysvälineet kulkevat mukana pakettiauton tavaratilassa. Jos tarvitset jotakin lisää pakettiautoosi, kuten esimerkiksi hyllyjä tai työkaluja, klikkaa itsesi vain osoitteeseen https://www.worksystem.fi/ ja katso, mitä kaikkea siellä on tarjolla. Mahtavan monipuolinen https://www.worksystem.fi/ -verkkokauppa nimittäin auttaa sinua niin töissä kuin vapaa-ajalla. Mieti siis, mitä varustelustasi puuttuu ja lähde ostoksille!

Mitä sinun tulee ottaa huomioon kilpailua järjestäessäsi?

Suunnistuskilpailuiden järjestäminen aloitetaan reitin suunnittelulla. Reitti voi olla kaikenikäisille sopiva tai vaihtoehtoisesti reittejä voi olla useampia, jolloin jokainen suunnistaja voi valita itselleen sopivan reitin oman taitotasonsa mukaan. Jotkut suunnistuskilpailuista ovat myös koko perheen kilpailuja, joten koko perheen reittikin on aina hyvä valinta. Sinun tulee merkitä rastit karttaan ja sen jälkeen viedä ne paikoilleen reitin varrelle. Varmista vielä useampaan kertaan, että rastit ovat varmasti siellä, missä niiden kuuluukin olla.

Mistä sitten tietää, että suunnistaja on löytänyt varmasti oikean rastin? Rastit voidaan ikään kuin suorittaa joko elektronisen laitteen avulla, joka rekisteröi rastilla käymisen. Tällaiset laitteet ovat kuitenkin kalliita, joten toinen hyvä tapa on kirjoittaa rastiin esimerkiksi kirjaimista ja numeroista koostuva merkkirivi, jonka suunnistaja merkitsee omaan paperiinsa. Merkit tarkistetaan maalissa, jotta saadaan selville, onko suunnistaja löytänyt kaikki rastit.