Näin löydät halvat lennot

Lentolippujen hinta vie usein suuren osan matkan kokonaisbudjetista, niinpä kannattaakin paneutua huolella edullisten lentojen metsästämiseen. Matkakohteesta ja ajankohdasta riippuen kannattaa lennot varata ajoissa, sillä lentolippujen hinnoissa ei tunneta äkkilähtöalennuksia vaan yleensä päinvastoin. Mitä lähempänä matkan alkamista olet lippuja varaamassa, sitä enemmän ne yleensä maksavat. Kannattaa vertailla useiden hakukoneiden tuloksia ja tarkistaa myös lentoyhtiöiden omat sivut. Joskus sieltä löytyy reitti tai lipputyyppi, jota hakukone ei syystä tai toisesta tarjonnut. Hakukoneet, kuten Skyscanner, jotka löytävät myös halpalentoyhtiöiden tarjonnan, ovat käteviä erilaisten vaihtoehtojen kartoittamiseen. Kannattaa tarkistaa myös vaihtoehtoiset lähtökentät, jos se matkan pituuden tai kustannusten puolesta on järkevää. Kaiken kaikkiaan lentolippujen hinnat ovat pudonneet 2000-luvulla huomattavasti, ja lentämisestä onkin tullut koko kansan huvia. Älä silti luota sokeasti niin sanottujen halpalentoyhtiöiden halpoihin hintoihin, vaan muista tarkistaa, mitä lisämaksuja joudut maksamaan pelkän lipun hinnan lisäksi.

Kuinka halvat lennot löytyvät

Edullisten lentolippujen metsästys ei ole vaikeaa, kun pitää mielessä muutaman perussäännön. Tässä listataan noin 10 vinkkiä edullisten lentojen löytämiseen . Ensimmäiseksi aloita lentojen etsiminen ajoissa. Sanotaan, että lentojen hinnat ovat halvimmillaan noin seitsemän viikkoa eli vajaat pari kuukautta ennen lähtöpäivää. Käytä useampaa eri hakukonetta, esimerkiksi Skyscanneria, eBookersia, Rantapalloa tai Momondoa ja vertaa niiden antamia hintoja haluamillesi lennoille. Käytä haussa nettiselaimen incognito-ikkunaa, joka ei tallenna evästeitä tietokoneellesi. Voit myös poistaa evästeet hakujen välissä, mutta se teettää hieman enemmän töitä. Näin koneesi ei lähetä tietoja takaisin sivustolle. Myös lennon kellonajalla ja päivällä on usein merkitystä lennon hintaan. Aikainen aamu tai myöhä ilta ja lennot tiistaina, keskiviikkona sekä lauantaina ovat yleensä edullisimpia. Seuraa lentotarjouksia myös sosiaalisessa mediassa, ja mikäli kohteeseesi tehdään myös seuramatkoja, katso millä hinnalla saisit pelkän lennon tilauslennolla. Välilaskulliset lennot tulevat usein suoria lentoja halvemmiksi, ja joskus kahden yhdensuuntaisen lennon osto kannattaa menopaluun sijaan. Jos lennät usein, saattaa lentoyhtiön kanta-asiakkaaksi liittyminen olla järkevää. Ja muista, että yleensä lennot ovat edullisempia sesongin ulkopuolella!

Mikä on halpa lento

Edullisia lentolippuja etsiessä pitää ottaa huomioon myös monta muutakin asiaa kuin pelkkä lipun hinta. Kuinka kaukana lentokenttä on ja miten sinne pääsee? Voiko käyttää julkisia liikennevälineitä vai pitääkö mennä autolla? Kauanko matka kestää? Halpalentoyhtiöt lentävät usein pienemmille kentille, jotka ovat kaukana kohteesta. Siirtymisiin kuluu sitten aikaa ja rahaa. Jos joudut vaihtamaan konetta, kauanko välilasku kestää? Lentokenttien ravintolahinnat ovat korkeat ja jotain on kuitenkin pakko syödä. Siihen kuluu helposti melkoinen summa, jos joudut odottelemaan kentällä pitkään. Matkustatko pelkän käsimatkatavaran kanssa vai onko sinulla ruumaan menevää matkatavaraa? Paljonko lisähintaa siitä kertyy. Monilla yhtiöillä ruumaan menevästä laukusta joudut maksamaan erikseen, ja hinta voi olla melkoisen korkea. Etenkin pitkillä lennoilla pitää ottaa huomioon myös se, kuuluuko lipun hintaan aterioita tai juomia vai onko niistä maksettava erikseen. Myös lentoaikataulut voivat tuoda lisäkuluja, jos joudut esimerkiksi olemaan pois töistä myöhään saapuvan lennon takia. Näin halvin lippu ei välttämättä olekaan sitten se edullisin.