Paikkakuntasi suunnistusseura haluaa sinut mukaan suunnistamaan!

Ympäri Suomea on tarjolla monenlaisia suunnistusmahdollisuuksia. Parhaiten suunnistuksen pariin löydät, kun otat reippaasti yhteyttä lähelläsi olevaan paikalliseen suunnistusseuraan. Suunnistusseurasta löydät monia samanhenkisiä harrastajia, jotka kertovat mielellään kaikesta suunnistukseen liittyvästä,

Jos olet aloitteleva suunnistaja saat myös apua sekä karttamerkkien tulkintaan että kompassin käyttöön. Tutkitaanpa seuraavaksi tarjolla olevia suunnistusmahdollisuuksia, joihin jokaisen liikunnasta pitävän luontoharrastajan kannattaa todella lähteä mukaan.

Suunnistaa voi monin eri tavoin

Liittyminen mukaan suunnistusseuran tarjoamaan toimintaan on tavanomainen ja hyvin suositeltava vaihtoehto. Liikkuminen tekee

hyvää kaikille iästä riippumatta, jonka lisäksi metsä tarjoaa monenlaisia esteitä ( puut, kivet, korkeat mäkinousut ), jolloin liikkumiseen saa lisää tehoa. Eipä siis muuta kuin hankkimaan hyvä uusi harrastus.

Kysymys ei kuitenkaan ole ainoasta vaihtoehdosta, vaan suunnistaa luonnossa voi vaikka oman koiran tai kissan kera. Mukavaan liikuntahetkeen on tarjolla monenlaisia tuotteita, joita voi tilata kätevästi https://www.zoo.fi/ –verkkokaupasta.

Tutustutaan tällä kertaa koiran kanssa treenaamiseen, joka onnistuu parhaiten juoksemalla ja vaeltamalla luonnossa. Luontoon lähtiessä ei tarvita kompassia tai karttaa, vaan koiraystävän kanssa mennään sinne, minne nenä näyttää! Koira valjastetaan mukavalla ja tyylikkäällä kaulapannalla, jonka lisäksi koiraa ulkoilutetaan hihnassa tai koiralle hyvin istuvissa ergonomisissa valjaissa. Sopivat valjaat koiralle kuin koiralle löytyvät helposti https://www.zoo.fi/

–nettimyymälästä. Muistathan, että koirasi laittaa päivittäin sen yllä olevat varusteet kovaan testiin. Valjaiden pitää siksi olla lujat ja kestävät. Koiranruoat, varusteet ja lelut saat kaikki yhdellä kertaa aikaa ja rahaa säästäen tutusta osoitteesta https://www.zoo.fi/.

Päivät ovat täynnä erilaisia suunnistusmahdollisuuksia

  • Kuntorastit eli Rastilippu-tapahtumat

Kuntorasteihin voi mennä mukaan kuka tahansa suunnistuskokemuksesta tai sen puutteesta riippumatta. Kuntosuunnistusta järjestävät paikalliset suunnistusseurat.

  • Suunnistuskurssit aikuisille

Paikalliset suunnistusseurat ympäri Suomea järjestävät aikuisille suunnistajille omia suunnistuskursseja.

  • Kiintorastit

Kiintorastit ovat erittäin suosittu suunnistusvaihtoehto. Kiintorastit edustavat vaihtoehtoa,

jossa suunnistaja voi itse valita suunnistukseen sopivan ajankohdan. Pääsyn kiintorasteille voi ostaa kuntien liikuntatoimen ja palvelupisteen kautta tai vaikkapa paikallisesta urheiluliikkeestä.

  • Mobo eli mobiilisuunnistus

Mobo-suunnistaminen on kaikkialla Suomessa erittäin suosittua. Käytännössä suunnistaja tarvitsee vain älypuhelimen ja kiintorastien uusimman Mobo-sovelluksen. Mobo-sovelluksen voi hankkia verkosta. Sovellus on ilmainen.

  • Lasten suunnistuskoulut

Suunnistus on kaiken ikäisten henkilöiden harrastus juniorista vaariin ja mummoon, joten

suunnistuskursseja järjestetään myös lapsille. Kaiken kaikkiaan sekä lapsille, nuorille että aikuisille järjestetyillä suunnistuskursseilla opetellaan käytännön perustiedot suunnistuksesta.

  • Suunnistuskilpailut

Suunnistusseuran jäsenenä voit osallistua moniin tapahtumiin ja kilpailuihin. Suunnistuskilpailuissa on luokkia kaiken ikäisille suunnistajille. Metsään lähtiessä suunnistajat saavat mukaansa kartan ja kompassin, joiden avulla maastosta etsitään rasteja.

Tärkeää!

  • Kuntosuunnistajan oma vakuutus

Varmista sekä suunnistustapahtumaan tullessasi että sieltä lähtiessäsi oma vakuutusturvasi ottamalla itsellesi kuntosuunnistajan vakuutuksen.

  • Kilpailulisenssi

Tarvitset jokaisessa suunnistuskilpailussa oman kilpailulisenssin. Kilpailulisenssin yhteyteen voit lunastaa oman lisenssivakuutuksen.